Стани, стани.. Юнак балкански като Наказателноправец! :)

щАСТИЕ

Да, да. Щастие! Моето щастие. Вашето щастие. Щастието през вековете и епохите. Постоянно и неусетно изменящо своя облик, подобно на  хората.

„щастието се корени в преследването на Целите, докато си жив, и оценяването на Постиженията, преди да напуснеш Света.“ – Аз

Няма да започна хронологично. Няма да започна и с нещо конкретно. Това съм аз, нелогично логичен, стремящ се към съзнаването на заобикалящия ме свят.
Една мисъл се е закотвила в съзнанието ми и не иска да отплава, докато не намери разумната си форма. И ето го, идва въпросът-отговорът, примитивното подзаглавие на полираната ми драсканица – „щАСТИЕ”. И питанката – по-щастливи ли сме сега, отколкото преди хиляда години или преди дори три хиляди години? Хората-животните, мислещи се за възвишеното творение на още по-противоречивото виждане, съдържащо се в думите „Бог”, „Аллах”…. Whatever.

Някои веднага ще отсекат бързо-бързо, всекидневно и простичко – „Да”. Други ще се замислят и отново ще отвърнат с „Да”. Трети няма да знаят или ще кажат, че това не може да се прецени с точността, която им е необходима (има и философи).
Кажете ми – „По-щастливи ли са хората сега, отколкото преди хиляда или дори три хиляди години?!?”
About these ads

Comments on: "мИНАЛО НЕЗАБРАВИМО, БЪДЕЩЕ НЕОБОЗРИМО" (1)

  1. Anton Antonov said:

    Такова нещо като голямо или малко щастие няма. Не живеем в приказките, където героите са много много нещастни и накрая след изпитанията щастието в тях се загнездва завинаги. Щастието се корени в умението ни да оценяваме малките неща около нас. Те, също като злините ни заобикалят отвсякъде, от нас се иска да отворим възприятията си и да ги приветстваме с добре дошли. Човешкия живот е на периоди- радост и тъга, радост и тъга…. Докато умрем. На фона на този низ от събития задължително ще има нещо, което би ни зарадвало или засмяло. Затова хората са казали- животът не се измерва с броя вдишвания, а с нещата които са ни спрели дъха. Но ние можем ли да го оценим, имаме ли възприятията за тези малки моменти?

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Облак от етикети